LA GRANJA

UN DIA A LA GRANJA

LES VAQUES FRISONES

Les vaques de la granja són vaques lleteres de la raça frisona o Holstein (blanques i de taques negres). Provenen d'Holanda del Nord o Alemanya majoritàriament.

 

Acostumen a adaptar-se molt bé a l'entorn i també són les que més i major qualitat de llet proporcionen. És un animal de caràcter dòcil i de fàcil maneig.

El pes mig per vaca acostuma a ser d'uns 600-700 kilos.

 

L'ALIMENTACIÓ

L’alimentació de les vaques es basa en farratge i pinso.

El pinso representa el 60% de l’alimentació de les vaques. Tot és d’origen català. Prové del Bages i de les nostres comarques veïnes: El Berguedà i Osona.

 

La resta es tracta del farratge dels nostres propis camps. A més a més, cal destacar que amb l'ajuda del nostre nutròleg, podem garantir una dieta específica per vaca segons les seves necessitats.

 

LA MUNYIDA

Les vaques es munyen dos cops al dia: A les 6:00 del matí i a les 18:00 de la tarda.

La sala de munyir és rotativa i molt gran. D'aquesta manera, les vaques no s'estressen i es poden munyir amb tranquil·litat. És curiós veure com elles mateixes s'apropen a la sala quan s'apropa l'hora.

 

En cada munyida, les vaques acostumen a donar uns 18 litres de llet. Aquesta és la llet amb la que elaborem totes les postres La Torre.

AQUÍ ESTEM SEGANT

A LA TORRE D'EN ROCA!