LA TORRE

D'EN ROCA

UNA MASIA AMB MÉS DE

1000 ANYS D'HISTÒRIA

ANY 1055

La masia en plena

edat mitjana

ANY 1998

La família Bosch

La família Bosch, ja al capdavant de la masia Torre d'en Roca, va començar a envasar la llet fresca de la granja per a poder comercialitzar més enllà del poble de Sallent i poder vendre la llet en fruiteries, carnisseries o supermercats de la zona. I al cap de poc temps, s'instal·la a la mateixa finca l'obrador on s'inicia l'elaboració de iogurts artesans elaborats al bany maria.

Varis documents datats en plena edat mitjana parlen sobre l'existència d'una masia situada entre Sallent i Balsareny, en la comarca del Bages. La masia aleshores era anomenada Masia Conangle pel nom de la riera que passa per la finca. En aquells temps, l'activitat principal era el conreu de cereals i vinya.

ANY 1763

Per què Torre d'en Roca?

La finca va ser comprada pel senyor Mariano Roca. Els veïns del poble i la comarca anomenaven la masia la Torre d'en Roca, referint-se al nou propietari. I fou així com va adquirir el nom la masia que es manté fins a l'actualitat.  En aquesta època, malauradament, la fil·loxera va arribar a Catalunya i per tant, van haver de deixar el conreu de cereals i vinya i portar bestiar a la finca.

ANY 1889

La llet fresca

Aquest va ser un gran any a la masia Torre d'en Roca.

El nou propietari, Josep Colldeforns, avantpassat dels actuals propietaris de la masia, va iniciar la venda de llet i la granja de vaques fou el negoci principal de la finca.

La Torre forma part del grup AGROFRESC